dijous, 21 de maig del 2009

Manifest

MANIFEST

ASSEMBLEA DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE L'HOSPITALET



QUI SOM

L'Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet neix a partir de la unió d'un grup de gent de diferents barris de l'Hospitalet, amb unes inquietuds i uns objectius semblants. A partir d'aquesta unió volem omplir un buit a nivell local i comarcal, per poder ser un referent amb el qual tothom que s'hi senti identificat, tingui l'oportunitat de participar-hi activament.

Ens definim com el referent de l'Esquerra Independentista a l'Hospitalet. Com a moviment assembleari, estem oberts a diferents punts de vista, sempre i quan no contradiguin cap dels nostres principis.

Apostem per la construcció de la Unitat Popular com a eina vàlida per a la consecució dels nostres objectius. L'alliberament nacional i social del poble català.



LA NOSTRA REALITAT

Som un poble mil·lenari que les ha vistes de tots els colors i que tot el que ha arribat a tenir ha sigut amb la seva sang i el suor del treball constant. Mil anys de guerres i paus, amb victòries i derrotes. Mil anys de cultura i ciència, art i espiritualitat, sempre deixant petjades en aquest món ... però portem 300 anys malbaratant els nostres esforços, fem-nos creure que no som bons i que ens cal anar de la mà d'altres ...

Veiem el País sense ànima, desencantat amb la política i desesperançat en el seu dia a dia. Un País sense ningú capaç d'agafar les regnes del nostre destí col·lectiu. Un País en mans de polítics botiflers o venuts per un mal finançament. Malgrat tot, un País amb grans potencials humans i que nosaltres ens estimem.

Veiem en l'Hospitalet una ciutat més que conforma la realitat dels Països Catalans, un sol poble dividit en diferents estats i províncies, però amb una cultura, una llengua i unes tradicions que traspassen governs i fronteres. És per això que com a integrants d'aquesta col·lectiu, no ens podem quedar de braços plegats quan dia rere dia veiem com des de tots els nivells (polítics, mitjans de comunicació,...) es tapa aquesta realitat que existeix i és ben viva.



QUÈ FEM

Volem reivindicar la defensa del nostre propi territori, preservant el paisatge i la identitat de l'Hospitalet i el seu entorn, aconseguint conservar les nostres arrels i costums. També vetllarem per la preservació del medi, posant per davant el bé comú envers dels interessos privats, evitant que a l'Hospitalet continuï la febre especuladora que tant de mal ha fet a la nostra ciutat i la seva gent.

Reconeixent la diversitat de llengües parlades pels catalans, proclamem la llengua catalana com a llengua pròpia i comuna del nostre poble. En conseqüència, defensem el dret de tots els catalans a fer servir la llengua catalana i a ser informats i a tenir opció en llengua catalana en tots els àmbits, com a llengua suficient, sense ser discriminats o penalitzats per això i sense rebre pitjor servei o menor informació.

Proclamem i defensem el nostre dret a l'autodeterminació i el de tots els pobles oprimits del món. Creiem que els pobles han de decidir el seu esdevenir, sense estar encadenats de per vida a sistemes obsolets avui dia. Ens solidaritzem amb tots aquests pobles, i amb els col·lectius que activament lluiten per arribar a ser una realitat: Països Catalans, Euskal Herria, Galiza, Tibet, Alba (Escòcia), Corsica (Còrsega), Sàhara, Sardigna (Sardenya), etc.

Des l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet defensem la llibertat d'opinió, i rebutgem el pensament únic. La igualtat ha de ser un dels principals valors a defensar per nosaltres, i per tant ens oposem a comportaments com la xenofòbia o el patriarcat, i qualsevol altra tipus de discriminació a les persones per la seva procedència, sexe, orientació sexual, Credo o pensament. Estem totalment en contra dels moviments feixistes, ja siguin els que es passegen pels carrers agredint impunement, o bé els que es disfressen de demòcrates exemplars en els nostres ajuntaments.

Defensem el paper de la treballadora i del treballador com a protagonista actiu i no pas com a peó de les grans empreses. Vivim en un món globalitzat; on el diner és més poderós que les persones, el qual provoca que ens tornem més competitius i deixem de banda els principis essencials de la vida. L'economia del capital ens porta cap a la precarietat laboral i augmenta cada cop més les desigualtats entre les persones. Per això, apostem per bastir un model productiu i social socialista al servei de les classes populars.

Per tots aquests motius, la gent de L'Assemblea de l'Esquerra Independentista de l'Hospitalet engeguem amb entusiasme i amb moltes ganes, aquest projecte, destinat a transmetre tots aquests valors a la resta de persones de la ciutat i del país, per poder conscienciar a la societat i poder actuar per canviar la realitat.


Per les classes populars de l'Hospitalet, visca la terra lliure!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada